Lamka wina - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Lamka wina (/thread-2816.html) |
Lamka wina - norbertus - 2008-01-23 14:25:50 Lampka czerwonego wina W lampce czerwonego wina Odbicie Twoje Włosów kosmyk I już po wszystkim Ciepło ogarnia duszę moją Wspomnienie lata Dni spełnione czerwienią wina Uczuć lampek wypitych razem Powiązanych melodią słów głębszych od oceanu W niepamięć nie mogę ich wysłać Jak list bez adresata One wciąż pachną magią starego wina Znowu lampka czerwienią się mieni Ciepło ogarnia krople po wargach spływają Słodycz i cierpienie To tak jak miłość Miłujesz więcej cierpienia przybywa Nie uwierzysz ale to prawda W lampce starego wina zaklęta Chcesz kochać pragnąć musisz Pragniesz kochając cierpieniem miłość okupisz Tak jakoś ta lampka starego winna Wciąż o miłości przypomina ⦠Postaw ją ze święcą razem jedna się spali druga czerwienią zarumieni ⦠Jak ja dla Ciebie ⦠Lampkę czerwonego wina wypij do końca i kosztuj smaku miłości pełnej w ofierze - Ginsana - 2008-01-23 19:58:56 ech romantyku...Miłujesz więcej cierpienia przybywa - piekne słowa... - Melt - 2008-01-27 13:57:45 To prawda - romantycznie. Lampka wina wspomnieniem miłości tej najpiękniejszej ... - paola - 2008-08-04 09:45:12 Pięknie napisane, aż się chce posłuchać z melodia przy akompaniamencie gitary i kroplami czerwonego wina w ustach. - Mikoku - 2008-08-09 12:14:10 uroku przybywa, gdy lampkę czerwonego wina delikatnością warg spijasz, zanurzając się we wspomnieniach, pragnienie bliskości przyzywasz...pozdrawiam |