Księżniczka nocy - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Księżniczka nocy (/thread-2753.html) |
Księżniczka nocy - czardasz - 2008-02-03 12:18:15 rozjaśniła jej kibić gwiazda nocy ona oczy skromnie spuściła czyżby poznała jej grzeszne myśli tak mała Yoshie się zawstydziła kocha się nocą z księżycem co po jej niebie wędruje on pieści jej piękne lico ona namietność w sercu czuje Yoshie księżniczka nocy cudowna krucha dziewczyna co księżyc ma ją w swojej mocy ona każdą noc tak zaczyna co noc zawsze ze swoim kochankiem razem wedrują po swoim niebie włosy jej spina srebrnym wiankiem ona oddaje mu całą siebie - czardasz - 2008-02-05 11:20:04 tez zaluje chcialbym pzrezyc taka miłość - teemoore - 2008-02-05 20:31:52 jesteś "prawie" moją idolką na początku troszkę mnie uraziło powtórzenie " ona" w 2 i 3 wersie, ale gdy zobaczyłem to i w 4 wersie, pojąłem że efekt był zamierzony i cel osiągnięty. Da się jednak wyczuć wahania w rytmie. czardasz napisał(a):tez zaluje chcialbym pzrezyc taka miłośćNa nią podobno nigdy nie jest za późno - czardasz - 2008-02-06 12:03:21 wiem Krzysiu ,ze mam troche klopotów z rymami ale jestem tylko amatorka ucze sie :-) - staszek - 2008-02-07 18:37:50 Oj jaki piekny wiersz alinko -czardaszku.Księzniczka nocy cudowna krucha dziewczyna :-) |