parę dni - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: parę dni (/thread-2706.html) |
parę dni - teemoore - 2008-02-12 19:22:52 Pamiętam to jak dziś. Listopadowe drzewa. Porannych szyn pomruk. Zadumy chwila, wspomnień. Dzwonek do drzwi w bloku, schody zdają się zlewać. Pamiętam to jak dziś, juz nie da się zapomnieć. Ty stałaś przede mną, ubrana w lekkie kwiaty. A kształt twojej skóry, ramiona nagie od drżenia. i dni wypełnione, pachnące tak słodkim latem... nie zapomnę tego, pozostawię wspomnienia. Zostawię te chwile, kiedy słaliśmy zmysły. Przykryci nagością, skórą miękką w dotyku. I szklane spojrzenia, chcące wtedy wyśnić, tak nierozerwalne zaślubiny patyków Dziś już patrzę tylko, na śnieg, nagie korzenie. I czekam z nadzieją, szukając twego głosu, że kiedyś podejdziesz, obejmiemy marzenia i nie zapomnimy, bo zapomnieć nie sposób. - Ginsana - 2008-02-12 20:10:18 pieknie się czytało.Zachłannie , bym powiedziała -szczerze.Nadzieja, marzenia...tak ważne w zyciu, mając je możemy liczyć na to czego pragniemy...trzeba wierzyć, że marzenia się spełniają... - teemoore - 2008-02-12 22:12:27 Dziękuję Paniom - czardasz - 2008-02-13 09:29:17 No cóz Timur zabraklo mi słow Pieknie ,z nostaligicznym zakonczeniem Wiersz mnie ujął i to bardzo Zreszta mistrz napisał - teemoore - 2008-02-20 21:59:47 czardasz napisał(a):Zreszta mistrz napisałWypraszam sobie ! Żaden mistrz, tylko ja Dziękuję - staszek - 2008-03-15 15:27:15 Dziś już patrzę tylko, na śnieg, nagie korzenie. I czekam z nadzieją, szukając twego głosu, że kiedyś podejdziesz, obejmiemy marzenia i nie zapomnimy, bo zapomnieć nie sposób. naprawde ....... :-) |