Mgła ... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Mgła ... (/thread-2605.html) |
Mgła ... - norbertus - 2008-03-09 15:19:03 Kolorami ozdobiona Otulającą mnie jak szalem uniesień W niej odszukuję pragnień Zatopionych w podświadomości Ona wyzwala we mnie lęk Duszę się w niej Zamyka się na mnie jak świat Z zamkami niepewności i intrygi Jest jak wąż gotowy do ataku Z subtelnością i siłą Oślepiająca swym jadem jak ludzka podłość Jak słowo powoli drąży zakamarki wnętrza Tylko po to by odrzeć z godności Zabrać i przesłonić istotę mojego jestestwa Zatrzeć kontury dobra rozmydlić Mgła, mgła, mgła Zagubiłem się w niej pomóż mi się wydostać⦠- Ginsana - 2008-03-09 19:29:51 podświadomość nie powinna nami rządzić, można sobie z nią dać rade chyba, że w niej zalegnie sie taka " mgła" na dobre.wyjątkowo mi sie podoba ten wiersz Norbercie. ps.Mgła, mgła, mgła Zagubiłem się w niej pomóż mi się wydostać⦠_________________ zostawiłabym tylko: zagubiłem się w niej. - czardasz - 2008-03-10 10:25:03 mgła przede mna mgła za mna a ja nie widze wyjscia jak ja to dobzre znam - staszek - 2008-03-10 12:58:57 Mgła, mgła, mgła Zagubiłem się w niej pomóż mi się wydostać⦠Jesli znajdzie sie ktos kto poda reke wyjdziesz z tej mgły |