Burza - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Burza (/thread-2598.html) |
Burza - norbertus - 2008-03-12 14:09:24 Wiosenne chmury Błyskawicą rozświetlone niebo Mojego serca na dziś metafora Tylko kropli oczyszczenia brak Pytasz dlaczego? To wichura zniewolenia myśli Wolność zaplątana wśród konarów Krzyk niezrozumienia zastygły w kroplach Wargi spieczone jak po grzechu Wzrok otumaniony natłokiem zdarzeń Słowa już to żywe i zarazem umierające Łzy drgające na policzku istnienia Wsłuchaj się zanurz W mojej burzy głębinę Pomóż mi ją odczytać Uciec przed jej mocą Burza, burza we mnie i nad mną Jej sztorm mnie kołysze Żagle moje rwie Ja tonę wołając S.O.S - czardasz - 2008-03-12 16:05:22 Burza, burza we mnie i nad mną Jej sztorm mnie kołysze Żagle moje rwie Ja tonę wołając S.O.S Pozwól ze przybiegne Ci na pomoc - Mikoku - 2008-03-14 22:00:00 burzą targani niemocą ogarnięci przez wody życia przemknąć pragniemy... |