Miłość i zazdrość na jednym kamieniu. - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Miłość i zazdrość na jednym kamieniu. (/thread-2593.html) |
Miłość i zazdrość na jednym kamieniu. - Mikoku - 2008-03-14 22:20:21 Miłość i zazdrość przy drodze siedziały i takie dysputy ze sobą miały. Ja swą namiętnością świat rzucę na nogi, rozkołyszę nad morzem uczucia gorące, niech poczują żar namiętnych pocałunków, ekstazę w chwilach uniesień, niech brzemienne będą w skutkach moje rządze. Na to zazdrość odezwała się z wściekłością, dopóki ja na tym ziemskim padole żyje, pokłócę wszystkie namiętne związki, niech poczują błogie me działanie, wszak chcę tu wprowadzić jakiś porządek. I tak dyskutowały nad człowieka losem, że śmierć zgarnęła obie swoim kosem, obie marnie swój żywot skończyły, zapanowała błoga cisza. - norbertus - 2008-04-03 15:24:58 Wszak jedna rzekła skromnie choć smierć nade mną zatańczyła to i tak połamię jej oścień. i cóż chciał nie chciał tak w zyciu znów na skraju drogi zazdrość z miłością maluje swoje dialogi, smierć się znów do skoku szykuje.l.. ciąg dalszy już zany warto zatem o m iłośc powalczyć i kopniak na droge zazdrości. miłośc buduje człowieka a zatem do dzieła. Pozdrawiam alem się rozpisał - Mikoku - 2008-04-03 18:18:23 super , bardzo dziękuję za miłe słowa, one to dopiero budują... - wanda - 2008-04-06 15:39:59 świetny wiersz..niech zawsze miłość zwycięża... - misery - 2008-04-06 16:10:44 świetny wiersz, moja pierwsza reakcja była jakże głęboka - WOW! A tak swoją drogą, to miłość z zazdrością tworzą zwykle problematyczny lecz trwały związek, bo przecież - pozbyć się zazdrości to jest często ponad ludzkie siły a niektórzy mówią wręcz, że bez odrobiny zazdrości miłość jest taka bez smaku 8-) a Twój wiersz, w którym tak oryginalnie te dwie emocje opisałaś - naprawdę mi się podoba. i to zakończenie - "zapanowała błoga cisza" - :lol: (no, też się trochę rozpisałam...) - Mikoku - 2008-04-07 18:49:57 dziękuję wam za te miłe sercu słowa.. - Guest - 2008-06-14 11:50:28 Gdyby miłość była silna a zazdrość umiarkowana-dałyby radę ... kostucha by się nie dobrała. :brawo: Samo życie. - Ginsana - 2008-06-14 22:52:30 Mireczko rewelka normalnie - Mikoku - 2008-06-15 08:54:32 dziękuję wam za radość na duszy, za uśmiech na twarzy, za nutę bliskości, tej niepojętej, a jakże potrzebnej, pozdrawiam i miłej niedzieli - Kamil Rousseau - 2008-06-18 13:35:15 Podoba mi się pomysł na wiersz i przekaz , jednak ja bym przerobił ten wiersz na całkowicie rymowany - juz sam początek sugerował ze będzie cały wiersz super z rymem Poczekam na druga wersję i wtedy jak ją dojrzę to dam komentarz pzdr.kamil - Mikoku - 2008-06-18 17:14:32 a ja moi mili nie pokuszę sie na żadne zmiany, taka forma nierymowana mi pasuje, nie lubię niczego robić na siłę, dla was droga otwarta nie mam nic przeciwko temu, pozdrawiam serdecznie... |