Wola życia - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Wola życia (/thread-2583.html) |
Wola życia - Edyta B. - 2008-03-19 07:04:10 [center] Pełne ciemności ulice Wciągam blade światło w swoje zmęczone źrenice Gniew i pogarda wstrząsa ciałem omdlałym Krzyk wyrwany z gardła bólem zalany z prędkością światła rozbija ściany Niemą pewnością przyobleczona Ściskając tęsknotę w ramionach Pełna wiary Nadziei Miłości Prześwietlam duszę w cieniu szarości Gestykulacja przytłamsza słowa Postawić na życie jestem gotowa Żyć wśród ciemności Żyć nie umierać Nawet gdy sercu żal z bólem doskwiera[/center] - czardasz - 2008-03-19 16:14:21 Postawić na życie jestem gotowa i tak trzymaj Edytko bo zycie to cos wspanialego :-) - SzaryWilk - 2008-03-19 19:51:31 Witaj, Miło Cię poznać. Twój wiersz ma ciekawą formę graficzną. Przypomina wykrzyknik, albo kroplę spadającą skądinąd donikąd. Przypomina mi taki wiersz Staffa, (typowy landszafcikowy wierszyk o stawie) kończył się dwuwersem "to wystrzeliła z głębi ryba - wykrzyknik własnego milczenia... Dużo w Tobie tego staffizmu, niema pewność, bólem zalany. Lekko mi tutaj dysonansuje (nie brzmi) słowo gestykulacja ogólnie nie jest złe ale w tym kontekście ma niesamowicie mało liryki jest sztywne naukowe, zupełnie rózne od ciepłego "gestu".. Ogólnie z ciekawością przeczytałem. Pozdrawiam. Robert - Mikoku - 2008-03-20 19:30:19 a mnie się bardzo podoba Twój wiersz, nie jestem polonistką ale podoba mi się ta tęsknota do życia , do normalności, naszej szarej akceptacji... |