tryptyk - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: tryptyk (/thread-2567.html) |
tryptyk - fenixferrum - 2008-04-02 05:29:12 [list] List napisz do mnie list cały z zapachem twoich słów przyślij wdzięczną myśl dwa skrzydła szybujące jeden promień słońca z oczu przymkniętych pocałunek ustom odbierz przecież ci go zwrócę po stokroć świtami obłokami marzeniami Obiecałaś Obiecałaś; kilka słów napiszę... więc siadam przy oknie czekam, wpatruję się w ciszę skrzą się twoje listy spadające z nieba tak bardzo ich pragnę tak mi ich potrzeba ręce już wyciągam chciwy na twe słowa nieme białe płatki cały w nich utonę i nim skończę czytać łez mam pełne dłonie Cisza Tak, śniłem. Spokój mojej duszy. Letarg niebieski piłem. Śniłem. Spadały moje gwiazdy, w zamknięte powieki. Leżały wszędzie, byłem w niebie. Śniłem. Ciszą się ocknąłem, milczeniem zbudziłem. [/list:u] |