Dla Ciebie - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Dla Ciebie (/thread-2560.html) |
Dla Ciebie - norbertus - 2008-04-03 11:27:19 Jak dawno temu wieczorem List wystukany po torach Alfabetem morseâa zawołał Kreskami i kropkami pełnymi uczuć Dziś wiosną ożywa pąkami strzelając Zielenią wabiąc serca wzdychanie I list znowu po torach płynący Dla Ciebie w kolorach piękna W ciepła szal wiosny zawiązanego Apaszka tajemnicą miłości pachnie Jak przylaszczek dywan w lesie rozpostarty I list znowu po torach płynący Romansem w bieli zawilców utulony Na harfie uczuć żurawie krzykiem Miłości dłonie splatają Czy jesteś gotowa nuty spełnienia Spisać przy tej muzyce I powiedzieć przecież w tym liście jest moje życie ukryte Czytaj znak po znaku w liście zawarty Żywą pocztę ludzkiego serca Tam dla Ciebie ukryty skarb został Przeczytaj uśmiechnij się i odpowiedz Listem w Twoim sercu zawartym⦠- Mikoku - 2008-04-05 12:17:16 ile to ludzkie serce potrafi przekazać, zmysłowo i powabnie, pięknie to napisałeś - wanda - 2008-04-06 15:35:57 Dla ciebie...pięknie wiosennie..chciałabym taki wystukany list dostać... :-) - minawia - 2008-04-07 19:29:00 Wiersz bogaty w muzykę miłości przeplatającą się pomiędzy wersami...list serca płynący po torach melodią... Najbardziej podoba mi się trzecia zwrotka. Mam wrażenie, że w niej tkwi cała dusza tego wiersza. Pozdrawiam - Guest - 2008-04-08 11:52:47 Muszę sobie przypomnieć alfabet morse'a ;-) - czardasz - 2008-04-08 12:51:52 nie znam alfabetu morse'a ale znam objawy takiej choroby kjak wiosna Pieknie napisany wiersz - paola - 2008-04-28 09:50:44 norbertus napisał(a):Czytaj znak po znaku w liście zawarty Przeczytałam i...uśmiecham się, piękny wiersz na słoneczny, wiosenny wiersz. A przy tym mały , rześki oddech pomiędzy Twoimi filozoficzno-nostalgicznymi ( wierszami) Masz dużą swobodę i lekkość pióra, to ważne. - paola - 2008-04-28 09:51:37 ...piękny wiersz na słoneczny dzień! oczywiście |