zaimki osobowe - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: zaimki osobowe (/thread-2553.html) |
zaimki osobowe - misery - 2008-04-06 16:17:44 zaimki osobowe Ty i ja ja razem z Tobą w Tobie i dla Ciebie ja lecz gdzie jest "ja"? granice coraz mniej wyraźne między nami gdzie dzień gdzie noc gdzie pocałunek gdzie śmiertelny cios gdzie narzędzie zbrodni które z nas nim jest dzisiaj lecz gdzie jest "dzisiaj"? granice coraz mniej wyraźne między nocami nie ma końca nie ma początku nie ma trwania czas wplótł się w twoje oczy tak samo jak ja - bez tchu Ty - ja nigdy ja i Ty zawsze Ty a potem ja z Twojego powodu przez Ciebie Tobie ja może mnie w ogóle tutaj nie ma może całkowicie utonęłam w Tobie może zniknęłam i jesteś już tylko Ty dla mnie od samego początku i tak nie istniało nic poza Tobą nic oprócz Ciebie więc nie mam żalu - norbertus - 2008-04-07 18:36:44 Taki wewnetrzny dialog, wartp czasami podialogować w sobie w ten sposób. Pozdrawiam - paola - 2008-04-28 19:42:15 misery napisał(a):Ty - ja Świetna odmiana, rozmyślania o Nim o Sobie, bardziej o Nim, szkoda że nie o Nich. Cóż, samo życie. Dobrze się czyta mimo takiego tłoku zaimków - w końcu One są głównymi bohaterami! - misery - 2008-04-28 23:16:42 no tak, te zaimki są celowo tak stłoczone przyszło mi to na myśl - pomysł na ten wiersz, gdy ktoś zarzucił mi, że nadużywam właśnie zaimów różnych |