Modlitwa Wieczorna - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Modlitwa Wieczorna (/thread-2532.html) |
Modlitwa Wieczorna - norbertus - 2008-04-15 14:02:14 Przed Nim wnętrze otwieram Wołam zachodami słońca Krzyczę zgłoskami życia Czasami milczę pustką serca Patrzę w niezapatrzone Śpiewam bezdźwięcznie Ręce składam w gesty Niepojęte Słowa płyną jak rzeka I już jestem w mojej świątyni Miejscu spotkania Cisza mój Bóg i ja Wieczorne spełnienie W litanii bez słów On melodię podaje Wieczornych pacierzy Psalmów z życia splecionych Migawka stara chata kobieta Usta mówią lecz cisza zupełna Teraz czuje to samo Jak ona przed laty Moja świątynia mój Bóg i ja Stara kobieta i chata Słońce czerwienią się modlące Cisza idź kochaj a potem rób co chcesz⦠Modlitwa wieczorna Teraz rozumiem Świątynia mój Bóg i ja Stara Kobieta chata i cisza⦠- wanda - 2008-04-16 11:41:28 Wiersz modlitwa ..piękna, modlitwa serca..najpiękniejsza....czas mija a my stajemy się podobni do ...starej kobiety... - Mikoku - 2008-04-18 21:25:30 modlitwa niczym osoby duchownej,no... |