List - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: List (/thread-2524.html) |
List - norbertus - 2008-04-19 22:14:37 Na kartce tylko słowa Treść któż wie jaka Koperta i znaczek Stempel i w drogę Listonosz drzwi otwarte Kobieca ręka zniecierpliwienie O zachodzie słońca Łza wzruszenia a przecież to tylko słowa List Twój do mnie Mój do Ciebie Treść któż wie jaka Ty wiesz i ja wiem Miłość prawda przyjaźń Litera po literze Słowo po słowie Zdanie po zdaniu Atramentu ślad na papierze Natomiast w sercu obraz jakże inny Gesty i słowa czyny i zdarzenia List i życie w jedno się splatają Zapytaj dlaczego? Odpowiedź listonosz przyniesie Wszak życie jest poematem Listów do odczytania gotowym Ja nim jestem dla Ciebie Ty dla mnie tym samym - paola - 2008-04-26 20:24:59 Pamiętasz taką frazę ze starej piosenki: ...przysyłaj mi puste koperty abym myślał że wciąż kochasz mnie... Jak teraz powiedzieć; wysyłaj mi uśmiechnięte słoneczka w e-mailach...? Czy jednak zastąpią ślad atramentu na papierze skreślony ukochaną dłonią? - Mikoku - 2008-04-27 18:57:20 :lol: to radość o poranku, to uśmiech na zmęczonej twarzy, miłość zespolenia... |