Mnich i ja - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Mnich i ja (/thread-2513.html) |
Mnich i ja - norbertus - 2008-04-28 13:08:26 Czerń i biel okulary i księga Milczenie skupione ukłon i słowa Nuta chorału za nutą Dym kadzidła jak modlitwy Lecące ku niebu niczym gołębie Oddech Ducha On żyje Na skale postaci kaptur przy kapturze W czerni i bieli w nutach Ciszy i pieśni muzyce W barwach historii milczenia Szukam Ducha tym razem swego I pytam siebie właściwie dlaczego Duch chce życia pełni W zagadkach ze mną się zmaga Jak Jakub z Bogiem Czy wygram walkę o siebie Czy Duch bielą w sercu zabłyśnie Teraz wśród czerni i bieli Ja i on ja dla siebie on dla mnie I po co i dlaczego Czerń i biel okulary tym razem moje Woń kadzidła myśli ku niebu lecące Życia tajemnica zmagania Boga i człowieka⦠- czardasz - 2008-04-28 17:55:18 czlowiek juz taki jest ze całe życie zmaga sie ze soba bardzo wymowny wiersz sklania do zastanowienia sie nad soba i sensem istnienia Re: Mnich i ja - Mikoku - 2008-04-28 19:08:43 norbertus napisał(a):Czerń i biel okulary i księga Jak trudne są ścieżki naszego zycia, jak łatwo zbłądzićz obranej drogi... |