... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: ... (/thread-2415.html) |
... - Kamil Rousseau - 2008-06-04 11:02:35 :rotfl: - Ginsana - 2008-06-04 20:28:21 tragizm sytuacji, w sumie tak zawsze odczuwam, kiedy osoba odchodzi- ale jednak nie odchodzi tak do końca.Żyje już w innym świecie i tak naprawdę nie wiemy czy pod "roslinką" myśli nie są w innym wymiarze.... Wiersz robi wrażenie.Trudny temat i b.dobrze ujęty w słowa. Sprawdziłam co to takiego ta psychoza indukowana: Psychozy indukowane to zaburzenia psychiczne przejęte drogą sugestii od innej osoby. Mogą występować np.: u najbliższych osób chorego (żona, dzieci) lub też w większej grupie ludzi, np.: cała rodzina, sekta religijna. Nie ukrywam , że czytając najpierw pomyślałam jednak o chorobie Alzheimera. - norbertus - 2008-06-05 20:03:27 Niestety ale jego prawem jest przemijanie ale z przemijaniem jest dojrzewanie jak wina w czasie. Bardzo osobista refleksja przed jutrzejszym dniem zagościła we mnie poprzez ten wiersz. Dziękuję, jutro spotkanie z moimi chorymi ... |