Chwila odjazdu - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Chwila odjazdu (/thread-2382.html) |
Chwila odjazdu - male_p - 2008-06-10 16:04:04 który to już wieczór gdy rozstania nadszedł czas, splecione dłonie od siebie, powoli uciekają dotykiem rozpalone, sunąc do braku kontaktu, gdzie chłód nie zmąci gorących uczuć tocząca się łza chłodzona zimnym wiatrem w niej ukryty żal do czasu że już, że teraz ostatni długi pocałunek szlochu niemego dreszcz uchylone drzwi dają znak dłużej nie będą czekać w smutku zniewolone radosne chwile w drodze fabułę szczęścia oglądam czując bliskość zamkniętą czasem mijającym głęboko na serca dnie tulę czekając â¦.. - Guest - 2008-06-10 18:08:15 Napewno nie będę biła....nio chyba ,ze brawo - norbertus - 2008-06-11 12:36:53 Ta chwila pieknie zatrzymana w słowie. Pozdrawiam Re: Chwila odjazdu - Kamil Rousseau - 2008-06-12 09:23:35 który to już wieczór gdy rozstania nadszedł czas, splecione dłonie od siebie, powoli uciekają dotykiem rozpalone, sunąc do braku kontaktu, gdzie chłód nie zmąci gorących uczuć tocząca się łza chłodzona zimnym wiatrem w niej ukryty żal do czasu że już, że teraz ostatni długi pocałunek szlochu niemego dreszcz uchylone drzwi dają znak dłużej nie będą czekać w smutku zniewolone radosne chwile w drodze fabułę szczęścia oglądam czując bliskość zamkniętą czasem mijającym głęboko na serca dnie tulę czekając proponuję zrezygnowac z wytłuszczonego i na bazie tego co zostało zbudowac wiersz, oczywiście nadając prawidłowy układ gramatyczno-logiczny oraz wersyfikację....mozna też nieco (ale bardzo mało!!!!) dodać do wiersza, po to by ulogiczniać braki pzdr.kamil i jeszcze jedno - zrezygnowałbym z interpunkcji tym bardziej że zaproponowana przez Ciebie nie była zgodna z prawidłami :rotfl: - Kamil Rousseau - 2008-06-12 10:15:15 Ninoczka napisał(a):od dawna i takie wiersze nawet konkursy wygrywają. masz rację - ale to są trendy i nie tylko...aby pisać wiersze "przegadane" trzeba mieć wielki talent- poeci mniej zdolni którym sie marzą laury konkursowe piszą oszczędnie po to by braki w słownictwie zostały ukryte :lol: :roll: , ale...ogólnie w wierszu trzeba mówic pieknie i nie gledzić....wiersze rebusy są zmorą poezji polskiej - one to odpychają czytelników od poezji, ale jak sie temu sprzeciwiam na portalach to mało kto mnie popiera, mało tego - narobiłem sobie wrogów i rebusiści wygrywali :-( ale to sprawa na dłuższa dyskusję kami - czardasz - 2008-06-12 10:45:34 kamil ale Ty masz wiedzę :-) - male_p - 2008-06-12 10:46:21 Widzę, ze Ktoś tu mnie nieźle podsumował ... Ustawił w szeregu ?? - Kamil Rousseau - 2008-06-12 12:56:45 male_p napisał(a):Widzę, ze Ktoś tu mnie nieźle podsumował ... tu nie ma szeregu, tu wszyscy idziemy hurmą , byle bliżej poezji :oops: - male_p - 2008-06-12 17:12:44 Ponieważ mój post poruszył kilka osób do swoich wypowiedzi proponuję na bazie wiersza by każdy napisał swoją wersję Może w ten sposób powstanie jakis cykl .. lub "coś" Pozdrawiam - Ginsana - 2008-06-12 19:33:19 wersja max i wersja mini...czytam któryś już raz i stwierdzam , że obydwie mi sie podobają - male_p - 2008-06-12 20:27:17 To może czas by ktoś te obie wersje uśrednił ) - Ginsana - 2008-06-12 20:42:52 male_p napisał(a):To może czas by ktoś te obie wersje uśrednił ) dobre Twój wiersz - Twoje zatem uśrednienie - male_p - 2008-06-12 20:49:08 To moje pierwsze kroki Wspomogę się jednak Waszym zdaniem ... propozycjami Będę kształtował swoj warsztat - Ginsana - 2008-06-12 21:11:57 male_p napisał(a):To moje pierwsze kroki Nie tak do końca we wszystkim innych słuchaj.To w końcu Twój wiersz - male_p - 2008-06-12 21:50:30 Napewno sie nie zmienię pod wpływem innych ale co nieco można będzie wyprostować, oszlifować a skoro jest zainteresowanie ... propozycje swą podtrzymuje chcac zobaczyc innch forumowiczów spojrzenie - male_p - 2008-06-12 23:07:57 Ja już temat rozpocząłem a tym samym wspolne zaproszenie .. Ale to nie będzie jedyny mój wyskok .. obiecuje - Guest - 2008-06-14 11:42:53 male_p napisał(a):To moje pierwsze krokiAle za to jakie pewne! |