i stało się ciałem - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: i stało się ciałem (/thread-2331.html) |
i stało się ciałem - Tomek - 2008-06-24 15:58:07 i stało się ciałem studia nad Pismem św. wykluczyły pomyłkę a wątpliwości niektórych profesorów belwederskich potraktowano jako głos advocatus diaboli konieczny w procedurze nawet różne proweniencje grupy trzymającej władzę poparły â co prawda niejednomyślnie â wyniki badań kontestatorzy nie uzyskali wpływu na opinię publiczną wskutek braku dostępu do środków masowego przekazu intelektualiści i prostaczkowie wiernym chórem podchwycili konkluzję na początku było jednak Słowo Re: i stało się ciałem - Mikoku - 2008-06-28 08:10:01 Tomek napisał(a):i stało się ciałemi to jest niezaprzeczalne, a resztę historia nam pokazała, plozdrawiam :> - Tomek - 2008-06-28 14:54:21 Wyjęłaś z wiersza moją myśl, chyba jako jedyna z poetyckiej braci: Początek i Koniec... Pomiędzy nimi budował człowiek... Pozdrawiam Tomek - Mikoku - 2008-06-29 20:19:15 nie ma za co dziękować, bardzo lubię kiedy wiersz jest dźwięczny dla wielu zmysłów, pozdrawiam... ;-) - czardasz - 2008-06-30 09:47:19 i słowo ciąłem sie stało ale czy to ciłąo jest szczęśliwe... Miło Cie powitac :-) - Kamil Rousseau - 2008-06-30 14:13:08 a co byś powiedział na taki zapis? to nie był błąd â prawda wyszła z Pisma nawet belwederskie okrzyki advocatus diaboli gruntując procedurę potwierdziły tezę nie na złość ale przeciw kłamstwu głos przebiegłych i chytrych utknął w pajęczynie niemocy bez prawa dostępności i powstał krzyk i głos spoza a może przed arche to było Słowo - norbertus - 2008-06-30 22:00:24 Tak było o i jest Słowo ono może dać i możę zabuć co z nim zrobisz ? - Tomek - 2008-07-01 16:48:08 Mikoku napisał(a):nie ma za co dziękować, bardzo lubię kiedy wiersz jest dźwięczny dla wielu zmysłów, pozdrawiam... ;-)Podziękowałem, Mirko, ponieważ niektórym ten wiersz kojarzył się z... "Bolkiem" i aferą wokół IPN-u po wiadomych okolicznościach. (sic!) Ninoczka napisał(a):Na cóż badania, na cóż rozważania...Badania, rozważania... to ułomne i śmieszne wobec Słowa, ale taka już jest natura ludzka, aby wątpić i mierzyć szkiełkiem i okiem nawet to, co porachować się nie da. czardasz napisał(a):i słowo ciąłem sie stało ale czy to ciłąo jest szczęśliwe...Słowo stało się Ciałem nie dla swojego szczęścia... Kamil Rousseau napisał(a):a co byś powiedział na taki zapis?Myślę, że byłoby ciekawie, gdybyś wiersz opublikował - patrzysz inaczej na tę samą tezę. norbertus napisał(a):Tak było o i jest Słowo ono może dać i możę zabuć co z nim zrobisz ?Na szczęście to Słowo nie zabija dla zabijania. Dziękuję za komentarze i pozdrawiam Tomek |