Gdy smutek w Tobie zagości - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Gdy smutek w Tobie zagości (/thread-2327.html) |
Gdy smutek w Tobie zagości - male_p - 2008-06-25 22:07:17 czy mogę coś zrobić, by rozjaśnić Twoje oblicze, słowami próbuję je zmienić, ciepłem ich - skrycie, rozpędzić wiszące, ciemne, deszczowe chmury, by podnieść Twój wzrok ku błękitu, do góry, każdy kolejny dzień Byś przywitała z radością, uśmiechem jasnym, płynącą do życia miłością, gdy wstaje, wiedzie nas w zakątki nieznane, odkrywając na mapie, uczucia smutkiem chowane, uwolnić Twe myśli by, do nieba się lekko uniosły, smutek zamienić w uśmiech szczery, radosny, spojrzeć w Twoje oczy, by zobaczyć, jak się uśmiechają, poczuć moc, którą za tiulem utkanym smutkiem, skrywają, dotykiem dłoni będę się w tym wspierał, w swym dziele, bo smuci mnie łza płynąca po Twym policzku Aniele, ustami zawrócę jej bieg, znacząc muśnięcia ciepłą linią, byś Czuła, że jestem blisko, gdy w wielu uczucia giną ... - male_p - 2008-06-25 22:46:30 Czy mogę coś zrobić, by rozjaśnić Twoje oblicze Słowami próbuję je zmienić, ciepłem ich - skrycie Rozpędzić wiszące ciemne, deszczowe chmury By unieść Twój wzrok gdzie błękit, do góry Każdy kolejny dzień Byś przywitała z radością, Uśmiechem jasnym, płynącą do życia miłością, Gdy wstaje, wiedzie nas w zakątki nieznane, Odkrywając, na mapie, uczucia smutkiem chowane, Uwolnić Twe myśli by do nieba się lekko uniosły Smutek zamienić w uśmiech szczery, radosny, Spojrzeć w Twoje oczy, by zobaczyć, jak się uśmiechają, Poczuć moc którą, za tiulem utkanym smutkiem, skrywają Dotykiem dłoni będę się w tym wspierał w swym dziele, Bo smuci mnie łza płynąca po Twym policzku Aniele, Ustami zawrócę jej bieg, znacząc muśnięcia ciepłą linią, Byś Czuła, że jestem blisko, gdy w wielu uczucia giną ... - male_p - 2008-06-25 23:17:11 Fakt, że to nie list ale .... wyróżnienie do osób, dla których ten wiersz .. pomysle nad tym - Kamil Rousseau - 2008-06-26 09:40:19 bardzo dobry rym linią - giną pozdrawiam. kamil - czardasz - 2008-06-26 14:28:39 Piekny wiersz szkoda,ze mnie nikt takich nie pisze :-) - male_p - 2008-06-26 22:27:43 No ładnie Ninoczko ... - Guest - 2008-06-27 15:13:12 czardasz napisał(a):Piekny wiersz szkoda,ze mnie nikt takich nie piszeAlinko a ja kazde takie przyjmuję jak by były dla mnie pisane Oooooooooooo - czardasz - 2008-06-27 21:08:46 I tak Trzymaj Dzideczko Kochana - Mikoku - 2008-06-28 07:58:45 ile ciepła i czułości w tych słowach, do mnie przemawia ten wiersz...pozdrawiam |