Zapisane myślą - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Zapisane myślą (/thread-2271.html) |
Zapisane myślą - zbigniew - 2008-07-12 20:34:45 Zapisane myślą Strącony wiatru podmuchem Opadł na rozgrzana ziemię Szarych bruzd asfaltowej drogi Dotknął Zadrżał Pożółkł i umarł W słonecznych promieniach Na około pożółkłe cienie Dawnej zieleni postrzępione Fragmenty traw Skupione Dotykają Nawzajem siebie Jak ręce ludzkie zbłąkane W potrzebie Bycia ze sobą za dnia Póki mrok nie skryje Wstydliwej namiętności Spragnionych Liści Winogron W przydomowym ogródku Potykam się o suche Niby starcze twarze Piaszczyste oazy suszy Lata Zamyślonej Chwili wspomnień O drodze , którą przebyłem Zbigniew - Ginsana - 2008-07-14 15:37:57 bardzo ciekawy wiersz Zbyszku - Mikoku - 2008-07-30 19:52:10 i tak się już będziesz ocierał o twarze, bez wyrazu, lecz do ciebie należy wybór, co z tym zrobisz... ;-) - Guest - 2008-07-31 21:11:22 Każda pora roku ma swoje uroki tak też jest i w życiu...Jesień jest cudowna..Jedna mnie tylko naszła refleksja ....ja chyba bliżej jesieni dziecinnieję :-( |