Kraina Elfów - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Kraina Elfów (/thread-2185.html) |
Kraina Elfów - zbigniew - 2008-07-29 11:12:43 Kraina elfów = = = = = = = = Miłosnych uniesień Strofy niespisanie Jak zapomniane Chwile młodości Sklecony z resztek Most na przeszłością Ostatek chwil Ludzkich słabości Oddycham wiatrem Zwiewnej morskiej fali Muszelkę trzymam Ślimaczą przy uchu I widzę głębiny Toni nie zbadane Twe piersi Twe usta kochane Zachłanną myślą Kreślę obraz drogi Taki jaki pozostał Z randki pod platanem Lecz jak wejść ? W krainę elfów Po Ciebie By znów szczęśliwym Zbudzić się nad ranem Zbigniew 2008-07-26 13:12:50 - Guest - 2008-07-29 11:49:16 Ech -ale się rozmarzyłam.Muszę poszukać tą krainę elfów...jak wejdziesz pierwszy to mam nadzieję ,że drogę wskażesz ;-) Serdecznie pozdrawiam Ninoczko - zbigniew - 2008-07-29 23:13:42 Witam serdecznie Ninoczko Serdecznie dziękuję za poświęcony mnie czas a w szczególności za poczynione uwagi. Wniosę jednak swój komentarz do Twojego wpisu, mianowicie poezja to jakby strawa (posiłek ) dla ducha. Jako kobieta wiesz, że np. pieprz, sól powtarzają się w wielu potrawach a żadna z Pań nie zrezygnuje z ich dodawania (powtarzania ) w kilku potrawach serwowanych nawet równocześnie. Ale jedno jest pewne stosowanie ich równocześnie lub powtarzanie w zastosowaniu jest w pełni uzasadnione i każda z potraw pomimo tego jest inna. - Mikoku - 2008-07-30 20:08:09 oj tego to każdemu życzę, by sen stał się jawą i rozpromienił duszę.... :-) |