Pod pościelą - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Pod pościelą (/thread-2120.html) |
Pod pościelą - zbigniew - 2008-08-08 22:26:37 Pod pościelą - - - - - - - - - - - Właśnie odkryłem rąbek pościeli Taki pachnący, brzozowy Myśli wyrwałem z przedpokoju Opadłem obok niby motyl Skupiam swe siły na Twej dłoni Czuję ich drżenie mimo woli Przez lustro ścian przenikam w Ciebie W marzeniu słodkim â serca potrzebie I widzę rozkołysany aksamit piersi Spalony słońcem do połowy I czuję w sobie tę potrzebę Ten naturalny popęd zdrowy Przesuwam rękę ku dołowi Gdzie puch rozciąga swe krainy I pragnę Ciebie coraz bardziej Całym ciałem, bez przyczyny I kiedy w końcu się zebrałem Do działań godnych Napoleona Ty się budzisz jakże rozkoszna Mą obecnością lekko zdziwiona .. ? zbigniew 2008-08-08 01:01:02 - Guest - 2008-08-08 22:34:16 :lol: Pod pościelą cuda sie dzieją....w marzeniach??? |