Do NIEJ - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Do NIEJ (/thread-1866.html) |
- male_p - 2008-09-28 21:28:27 Selijko Ty nas tu nie stresuj, ze nie wkleisz więcej swoich wierszy ... Ninoczko to powinno do niej dotrzeć .. mnie się podoba .. ale ja tylko mały rodzynek w wielkim cieście - male_p - 2008-09-28 23:21:59 ewetka napisał(a):może dla ktoś Tu mnie cosik nie gra - czardasz - 2008-09-29 10:37:06 włąsnie ja lubie jak mnie poprawiaja bowiem cały czas sie ucze - male_p - 2008-09-29 14:14:48 Taaa .. dobry bajer to połowa dniówki - Ginsana - 2008-09-29 19:02:14 to poprawione Twoje : Zamilknę dziś nie rzeknę ani słowa bo dobrze wiem że za mną iść w przepaść jesteś gotowa === Inwersja Nie warto tak bezmyślnie biec bo kolan twoich szkoda === jeżeli biec, to co maja do tego kolana ? biegnie czy klęczy ? może dla kogoś bezcenna to ozdoba Dziewczyno zmiłuj się i zostaw mnie w spokoju ja też beztrosko pożyć chcę szkoda twego zachodu reszta ok Tak na wszelki wypadek zanim mnie ubijesz Uwielbiam Twoje pisanie i Ciebie też - Ginsana - 2008-09-29 20:07:48 a o upadku nie pomyślałam , raczej że po tych kolanach się przemieszcza.A inwersja hihihih...pamiętasz? - male_p - 2008-09-29 23:54:44 Ginsanko a może tu chodziło w ogółe o stawy kolanowe - rzepki i łąkotki i całą resztę ? - Interpelacja - 2008-09-30 08:31:42 Na temat wiersza niech dyskutują specjalistki, ja za mała jestem.... choć wg mnie ostatnia wersja Ginsanki jest najlepsza. Ja jestem prosta i jak selijka sugerowałabym rymowane zakończenie, typu Ginsana napisał(a):zostaw mnie w spokoju- trudu i znoju Na temat łąkotek, kolan i rzepek też zamilknę, choć nie do końca rozumiem co te kolana mają wspólnego z tym wierszem.... ale są jakimś urozmaiceniem Ninoczko, ależ Ty bezwzględna jesteś... Do dziewczyny, która za Tobą w przepaść jest gotowa skoczyć mówisz żeby Cię zostawiła w spokoju... a może trochę miłosierdzia, wrażliwości. A poza tym czym zauroczyłaś to dziewcze, że do takich poświęceń jest gotowa? Taka siła uroku osobistego i taka magia w Tobie ukryta? - Interpelacja - 2008-09-30 08:49:04 To wyjaśnia trochę, przynajmniej ten brak miłosierdzia... Ale teraz już wogóle bez sensu.... Za facetem iść w przepaść???? Durna ta dziewczyna ;-) |