Posłuchaj dziewczyno... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Posłuchaj dziewczyno... (/thread-1824.html) |
Posłuchaj dziewczyno... - LenaLuat - 2008-10-05 00:59:26 Posłuchaj dziewczyno â a ona nie słucha... Po wzgórzu kamienistym mrówek szuka, a na nim szkarłatnych maków tysiące, i mówi mi â patrz ile krwi dźwiga wzgórze milczące. Posłuchaj dziewczyno â a ona nie słucha... W Oświęciumiu drewnianym pryczom się przygląda, mówi mi, że jest jej zimno, i płacze strasznie, i szlocha, śmiercią ogłuchła. Posłuchaj dziewczyno â a ona nie słucha... Oddała serce Cyganom, w świetle syczących ognisk przy ich taborowych wozach pląsa, nie wraca już na noc. Posłuchaj dziewczyno â a ona nie słucha... I krew mnie zalewa strasznie.... Pod rękę mnie bierze, wargami dłoń muska. - Tato, brak czasu na waśnie. - Ginsana - 2008-10-05 20:27:20 jest coś w tym wierszu co przyciąga .Wracam już tu któryś raz.Czytając ten wiersz czuję niepokój.... - LenaLuat - 2008-10-06 20:51:27 Ginsana dziekuje za ten niepokoj, tak mialo byc.... |