SzaryWilk cdn ;) - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze do..posłuchania (/forum-23.html) +--- Wątek: SzaryWilk cdn ;) (/thread-1793.html) |
SzaryWilk cdn ;) - SzaryWilk - 2008-10-08 18:27:49 [center]http://szarywilk.wrzuta.pl/audio/4XLotnLEAJ/ Konie nie zatrzymuj koni⦠pozwól schwytać słońce w pajęczyny grzywy niech biegną do końca, tak jak człek szczęśliwy który widział niebo i teraz go szukaâ¦. Nie zrzucaj czereśni niech wiszą za uchem aż do końca świata niechaj się czerwienią Na tamto wspomnienie ust tak blisko moich, że mogły się splataćâ¦. nie zaklinaj węży niech opuszczą głowy jadu pełne, żółci rozlanej pomiędzy twoje straszne słowa jestem już â¦â¦â¦â¦â¦. by odejść. Zostawić Cię z tyłuâ¦. zabrać dłoń z twej dłoni. nie zatrzymuj koniâ¦[/center] - LenaLuat - 2008-10-08 20:46:47 pieknie, te rymy w czesciach wiersza nadaja mu wspanialej rytmiki...winszuje... pozdrawiam Lenka - evionnaz - 2008-10-09 08:26:40 SzaryWilk napisał(a):jestem jużA jednak....chciałoby się odpowiedzieć innym fragmentem szarowilkowym: Nie zabieraj dłoni z dłoni⦠Wiesz, jak trudno jest dogonić Chwile, które pachną niebem, Gdy daleko nam do siebie? Nie zabieraj dłoni z dloni⦠Nie domykaj drzwi za sobą... Zostaw uchylone nieco Nigdy przez nie nie wylecą Moje myśli ani gesty, Ani zapach, Ani żarty... Nawet resztki snów upartych... Nie domyka j drzwi za sobąâ¦. - Dopota - 2008-10-11 22:50:50 dzieki evionnaz za wklejenie drugiego jako odpowiedz do wklejonego przez autora. Moje gratulacje dla talentu - evionnaz - 2008-10-12 08:09:56 Cytat:dzieki evionnaz za wklejenie drugiego jako odpowiedz do wklejonego przez autora.Dopota - jak napisałam powyżej - to są szarowilkowe fragmenty- dwóch innych -różnych wierszy. Świerne i doskonale się komponują jako np tryptyk . Nie mnie jednak wklejać całość. Może autor ....osobiście )) Powtórzę za Tobą - moje gratulacje dla talentu Roberta)) Pozdrawiam serdecznie - paola - 2008-10-13 22:32:53 Ja czytam ten wiersz jako rytmiczny dwunastozgłoskowiec, pocięty, zamaskowany - z nieco zachwiana końcówka . A jednak- nie sposób uciec od tej melodii, jesli juz raz zagrała w sercu i umyśle poety. Po co na siłę sprowadzać go do białego wiersza? Niech gra muzyka tego wiersza )) nie zatrzymuj koni⦠pozwól schwytać słońce w pajęczyny grzywy niech biegną do końca, tak jak człek szczęśliwy, który widział niebo i teraz go szukaâ¦. nie zrzucaj czereśni, niech wiszą za uchem aż do końca świata. niechaj się czerwienią na tamto wspomnienie ust tak blisko moich, że mogły się splataćâ¦. nie zaklinaj węży, niech opuszczą głowy jadu pełne, żółci, rozlanej pomiędzy twoje straszne słowa, jestem już gotowa - by odejść, zostawić Cię z tyłuâ¦. zabrać dłoń z twej dłoni. nie zatrzymuj koniâ¦. - czardasz - 2008-10-15 09:33:56 ja tylko powiem ,ze zawsze zachwycam sie szarowilkowym pisaniem...... |