Jesienna suita - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Jesienna suita (/thread-1708.html) |
Jesienna suita - norbertus - 2008-10-26 19:23:20 Liście wierszami spadają Taniec myśli niepozbieranych Pięciolinia kluczem barw W nutach ptaków zaklęta Skrzydlata melodia odlatuje Sam zostaję w milczenie muzyki Zasłuchany maski spadają Bóg jeden wie dlaczego Cisza takim odarciem się staje W suicie jesiennej w liściach Co jak wiersze spadają Sam na sam maska i ja Prawda i fałsz Partytura nowy rozdział Dyrygent batutą takt podaje Czy zatańczę z liśćmi Co jak wiersze spadają Liście wiersze poszukiwanie Skrzypce w jęku duszy Bóg wie cisza to prawda Makijażu już nie ma Teraz wiesz czego nam trzeba Jesiennej suity Ciszy co mówi Liści szeleszczących Co jak wiersze spadająâ¦ - misery - 2008-10-28 00:04:13 norbertus napisał(a):Teraz wiesz czego nam trzeba---> mówiąca cisza, myślę, ze to jest nam wszystkim, którzy coś próbujemy pisać najbardziej potrzebne. Naprawdę niezwykły wiersz, moja pierwsza myśł była "ojej, ale długi, pewnie nie doczytam" ale jednak- wciągające, uzaleźniające są te jesienne słowa... - Kamil Rousseau - 2008-10-28 09:07:20 misery napisał(a):norbertus napisał(a):Teraz wiesz czego nam trzeba---> mówiąca cisza, myślę, ze to jest nam wszystkim, którzy coś próbujemy pisać najbardziej potrzebne. Naprawdę niezwykły wiersz, moja pierwsza myśł była "ojej, ale długi, pewnie nie doczytam" ale jednak- wciągające, uzaleźniające są te jesienne słowa... a ja mimo wszystko bym ten wiersz skrócił- mimo uroku wielu wersów kamil |