czy Ona wie... - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: czy Ona wie... (/thread-1707.html) |
- Interpelacja - 2008-10-27 10:24:11 zdzisław napisał(a):kobieta myśli... że ty nie myślisz- kobiety nie muszą myśleć, bo ona raczej wiedzą, że meżczyźni nie myślą :mrgreen: - Arti - 2008-10-28 22:12:34 - zbyt prozatorsko (gdzie tu poezja drogi zdzisławie?) - połamany rytm - praktycznie nic nowego i ciekawego kupuję tylko: znów myślisz - czy ona ⦠kochająca cię kobieta myśli... że ty nie myślisz pozdr. - norbertus - 2008-10-29 00:58:24 Ciekawią mnie te zestawienia, wszak to wolna, bądź biała poezja zatem miałes prawo tak to pozestawiać. Któż kobietę zdoła pojąć i objąć piekno, wielkość, głebię. Pozdrawiam - anja - 2008-10-29 10:58:37 wiersz czy nie wiersz ale temat utworu wspaniały choć wszystkim znany ;-) - minawia - 2008-10-29 13:02:48 zdzisław napisał(a):czy Ona wie⦠a teraz , niech komentarzem będzie treść wiersza w odmiennej roli czy On wie⦠dla mężczyzny którego kochasz piszesz wiersze przyjmujesz kwiaty do niego dzwonisz i ślesz sms-y ale przede wszystkim o nim myślisz zadziwiające że można myśleć â bez końca a On⦠uśmiecha się â patrzysz z podziwem pisze â czytasz z nadzieją dąsa się â martwisz się dlaczego krzyczy â jesteś zakłopotana mówi że kocha â jesteś oczarowana milczy â wprawia cię w rozdrażnienie twierdzi nic się nie stało â nie wierzysz opowiada o swoich âbyłychâ â tracisz humor nie odpowiada na sms-y â ogarnia cię zazdrość znów myślisz - czy on ⦠kochający cię myśli że ty nie myślisz.... Wiersz zdzisława jest pełen uczucia i oddaje klimat rozterki zakochanego serca. ...sentencję zdzisław napisał(a):znów myślisz - czy ona ⦠zmieniłabym tylko w zapisie wielokropka znów myślisz-czy ona... kochająca cię kobieta myśli że ty nie myślisz... i w domyśle można myśleć o wielu myślach i jeszcze jedno , zwrot nie myśli, nawet jeżeli jest użyty w tym wierszu w znaczeniu bezmyślności, trzeba wczytać sie w sens( przypisek do autora Arti) - Arti - 2008-10-30 00:06:15 Cytat:Paweł, może czytaj dokładniej - czy to wiersz rymowany? to bez znaczenia Cytat:jeśli coś mi się nie podoba, nie rozumiem - omijam i tyle! ...okej, zrozumiałem pozdr. |