zaćmienie - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: zaćmienie (/thread-1702.html) |
zaćmienie - Arti - 2008-10-28 02:08:33 zaćmienie najpierw zgasło światło tam boli najbardziej przyniosłaś pistolet dopełniając karmę I nigdy nie kochaj na zabój - mówili pierścionki dla niewolników murzyn poda whisky nie przynoś kwiatów oddychaj słońcem tequili numeruj szachy zanim skorzystasz z łazienki i wszelkie gwiazdy spadną na twój dach - śpiewając hymn utraconego dzieciństwa mówili - zobacz ona ma krzywe nogi nie goli pach i śmierdzi jej z ryja i ogon ciągnie - długi wisielczy ogon II a ja kochałem bo nie rozumiałem tych wszystkich zaklęć w obcym języku gdy w naszym łożu gasło światło a ona zrzucała ciało do kieszeni - mówili uważaj pełno ich było w chwili gdy na ślubnym kobiercu zapomniałem alternatywy - i było po wszystkim i miało być pięknie III po miesiącu zostałem sam poprosiłem o zmianę telefonu słuchawka parzyła ciszą odkryłem miejskie bary wtedy wstała z grobu i dom znów był inny - zanim skorzystałem z łazienki przywiązałem jej ogon do łóżka zapaliłem światło czekając na zaćmienie wyobrażając sobie jak rankiem może być piękna sierpień 08 - czardasz - 2008-10-28 16:40:03 po zacmieniu przychodzi światłóśc i olśnienie ale dlaczego nie zamknąc oczy wytedy wszystko jest piekne....... - Arti - 2008-10-28 22:09:05 ..bo to w sumie trochę trudna, dwuznaczna sytuacja, którą trudno określić... a w życiu (fakt) czasem dobrze popatrzyć w słońce... pozdr. - misery - 2008-10-28 22:20:41 Trudna miłość, taka trochę wbrew wszystkiemu jest moim zdaniem tutaj opisana..Ale dla mnie - to taka subiektywna interpretacja - to jest przede wszystkim o nadziei - o tym, ze mimo wszystko oszukujemy się, dajemy tą drugą (i trzecią i setną) szansę, wyobrazamy sobie, ze teraz będzie lepiej...Nie wiem...Ten wiersz naprawde wymaga zastanowienia sie nad nim. Wróce tutaj jak dojde do jakichś mądrzejszych wniosków Co do formy - to mnie sie podoba ale ja jestem totalnym laikiem w tej kwestii - norbertus - 2008-10-29 01:09:17 Ten wiersz mówi życiem, tak jak milczenie potrafi zedrzeć maski. Dużo treści jest w nim zawarte zestawienia nie łatwe wymuszają zastanowienie. I oto w tym wszystkim chodzi. Pozdrawiam |