Cisza - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Cisza (/thread-1694.html) |
Cisza - Kamil Rousseau - 2008-10-29 14:42:41 Chcesz słyszeć miła, co gra w mojej duszy, usłyszeć ciszę, której ja nie słyszę? Jestem jak ślepiec, który nic nie widzi, posłuchaj serca - o to ciebie proszę. Nie chcesz mnie wysłuchać, dumna swą młodością, lecz czas wciąż biegnie, jak wezbrana rzeka, tam w jego dali, gdzieś na skraju życia, ta sama cisza i na ciebie czeka. Duma legnie w gruzach, czas wyżłobi zmarszczki, -bo taka jest życia nasza ludzka droga, pomyśl więc dzisiaj moja ukochana, że choć ciało stare, jednak dusza młoda. Re: Cisza - anja - 2008-10-29 21:54:36 Kamil Rousseau napisał(a):Nie chcesz mnie wysłuchać,Mój syn powiedział żebym mu już nic nie gadała bo każdy musi narobić swoich błędów w życiu. A wiersz bardzo mi się podoba. - meg04 - 2008-10-29 23:19:20 sensu pełno w tym wierszu, choć będąc młodym nie myśli się o tym, że można być dumnym swą młodością. wiersz na TAK. - czardasz - 2008-10-30 14:18:21 kazdy robi błedy ale powinnismy sie na nich uczyc nie popełaniac ciagle tych samych Wiersz świetny :-) - Mikoku - 2008-10-30 23:04:24 ta cisza brzęczy mi w uszach, jej smak kosztuję każdego dnia... - staszek - 2008-11-05 11:39:45 Tak każde pokolenie to ma.... ale nie kazdy wyciaga wnioski..... :-) - misery - 2008-11-05 13:13:29 anja napisał(a):Mój syn powiedział żebym mu już nic nie gadała bo każdy musi narobić swoich błędów w życiu.ja się zgadzam z Twoim synem popełnianie blędów jest nieuniknione. a co do wiersza, to...od kazdej reguły są wyjątki. czasami ktoś jest młody ale nie ma w duszy tej młodości, czasami ktoś młodość zostawił juz za sobą, ale - Kamil Rousseau napisał(a):choć ciało stare, w ogóle to wydaje mi się, ze w tym wierszu mozliwych jest kilka interpretacji...dlatego jest taki dobry. - Ginsana - 2008-11-06 21:40:28 Jak na Ciebie Kamilku to bardzo zrozumiały wiersz bardzo mi sie podoba, chociaż tu nie jestem pewna : Jestem jak ślepiec, który nic nie widzi, jak ślepiec to wiadomo, że nie widzi.Ale to tylko takie moje małe IMHO Buźka i nie bij |