Czy jesteś hipochondrykiem? - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Czas wolny (/forum-8.html) +--- Dział: Psychologia (/forum-39.html) +--- Wątek: Czy jesteś hipochondrykiem? (/thread-1650.html) |
- anja - 2008-11-07 20:55:01 Uffff, to nie ja. :nono: - misery - 2008-11-07 21:35:43 Ani ja Bo nawet jeśli mam pewne podejrzenia co do tego, jakbym cierpiała na wiele chorób to i tak nic nie robię w związku z tym No i nie objadam się lekami (odkąd dostałam z tego powodu zapalenia trzustki :-( :-( ) Najczęściej hipohondria to psychosomatyczny objaw nerwicowy. A tak nawiasem mówiąc, to po kieszeni jedzie ta hipohondria nieźle biorąc pod uwagę ceny leków. - misery - 2008-11-08 15:06:31 Ninoczka napisał(a):Gabi toż Ty za młoda!!!!WIEM wiec nie jem prawie nic. choć ostatnio same antybiotyki.... Ninoczka napisał(a):Niestety...tylko powiem może tak - ciężko (w wielu przypadkach) odróżnić chorobę od hipochondriito prawda. (bo to np. nie musi być taka typowa nerwica. nerwic jest sporo, a te, które objawiają się hipochondrią są pewnie pokręcone. tak czy inaczej, to ma zawsze przyczyny "psychiczne", wiec trzeba po prostu trafić na lekarza, który tego nie zbagatelizuje. tak mi się wydaje |