Adwentowy lampion - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Adwentowy lampion (/thread-1549.html) |
Adwentowy lampion - norbertus - 2008-11-30 21:15:31 Wracam pamięcią W pejzaż dzieciństwa Grudzień w śniegu Mrozem skuty Wczesny ranek brzask dnia Miasteczko światłem Tętniło gwiazdy Księżyce słońce Firmamenty nieba Wszystko na ziemię Stąpiło w jednej godzinie Światło nadzieja A dziś ciemno O brzasku grudnia Niebo z ziemi uciekło Nie ma lampionu nadziei Święta też jakieś dziwne Robić się zaczynają Rodzi się wiesz Kto Czy zagadką to pozostaje Św. Mikołaj bez mitry Bo mu ją buchnęli W Imię poprawności Wiesz jakiej A tu potrzeba pastorału I po prostu dobra niesionego Od buta do buta na codzień Gdzie zatem jest mój Lampion adwentowy Kto się Narodzi wbrew Polityce tak samo jak Kiedyś ⦠Gdzie jest mój lampion Ciemności się boję⦠- Mikoku - 2008-11-30 21:50:47 brawo Twój lampion adwentowy, jest w głębi Twego serca i nadzieją gdzieś tam się wbrew pozorom tli...pozdrawiam ładny wiersz :-) - anja - 2008-12-01 10:49:28 Zadumałam się nad tym wierszem, wróciły wspomnienia. Ładne przygotowania do zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. |