śWIĘTA - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: śWIĘTA (/thread-1523.html) |
śWIĘTA - czardasz - 2008-12-10 10:27:59 idą święta najpiękniejsze w roku w pokoju choinka pachnąca lasem śnieg z nieba przyspiesza kroku przynosi dzieciom radości znamiona krząta się matka , babcia ciasta piecze zakupy świąteczne już zrobione szykowanie z radością potraw wigilijnych buzie dzieci mocno spłonione pierwsza gwiazdka na niebie zaświeciła rodzina odświętnie ubrana przy stole siada ojciec dzieli opłatek miedzy wszystkimi babcia biblię rozkłada czyta o narodzonym Jezusku wzruszonym głosem oczy zapocone lekko ocieramy śpiewamy z radością ..Gdy się Chrystus rodzi w ubogiej stajence na świat przychodzi takie wigilie pamiętam z rodzinnego domu radosne szczęśliwe pełne miłości wujka przebranego za mikołaja rozdzielał prezenty wymarzone nie ma rodzinnego domu ,rodziców babci i wujka choinek zaśnieżonych w ogrodzie są serca pełne miłości i wiary rodzina która co roku zasiada w zgodzie przy wigilijnym stole - anja - 2008-12-10 22:52:47 No i mamy śliczny obrazek naszych najmilszych Swiąt :brawo: - male_p - 2008-12-11 19:45:32 Już czuć święta .... - staszek - 2008-12-12 12:42:11 Ja też juz poczułem świeta - czardasz - 2008-12-14 14:09:13 nie mam glowy Ninoczko moze mi pomozesz |