odchodzę - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: odchodzę (/thread-1482.html) |
odchodzę - nangalia - 2008-12-20 23:06:41 Ojcze nasz który jesteś odchodzę tam gdzie mnie cień nie dogoni odchodzę liściem na wietrze się stanę w zaułek innego świata sfrunę motylem i spadnę deszczem na dłonie Twoje spracowane na twarz zmęczoną odchodzę uwalniam słowa od ludzkich lęków i klękam jak niepokorne dziewczę nicość mnie pali boleśnie że żyć inaczej nie umiałam Ojcze nasz który jesteś za chleb podeptany za słowa niechciane i miłość wypaloną za życie niepokorne za siebie od grzechów mnie uwolnij bym mogła do raju wstąpić - nangalia - 2008-12-21 21:58:05 :lol: he, he no nie miałam suflera, może jakoś telepatycznie się zgadałyśmy ;-) - anja - 2008-12-21 23:34:47 Piękne przedświąteczne wyznanie. Będę codziennie odmawiała ;-) - czardasz - 2008-12-22 15:21:37 Piekna modlitwa powinnam sie nauczyc jej na pamięc |