Zima mroz - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Zima mroz (/thread-1394.html) |
Zima mroz - minawia - 2009-01-10 01:37:37 Zima mroz A ja sobie podskakuje 0stukujesz butem but Sniezyca nas przekrzykuje ze sie sprawdza bytu cud To cud Zakwitly roze zapachem zimy Sniezne motyle na nos siadaja Ustami spijasz nektar mych ust Jestes tu ze mna mrozu nie czuje Spod czapy sledzisz kazdy moj ruch Chodz idziemy juz w pierzynke Przemoczone kalesony i moje cieple barchanki powiesimy przy kominku zamiast tiulowej firanki Przez okienko na poddaszu barwi nas czerwienia slonce Rozognione mokre ciala parujace w wirze cieni spelnia sie cud Chociaz zima tegi mroz razem nam cieplutko znow - Snowboarder - 2009-01-10 23:33:47 ależ czułości zimowa pora potrafi rozgrzac. Fajny paradoks, prawda? - minawia - 2009-01-11 07:21:43 Kazda pora roku miloscia goraca poteguje dzialanie energii od slonca zima cieplo daje a latem ochlodzi termodynamiki milosnej cud tworzy - anja - 2009-01-11 17:01:32 cud miłości - fajnie być zakochaną, słowa same układają się w rymy - Snowboarder - 2009-01-12 02:26:41 każdy orze jak może i kiedy może ależ pointujecie hehehe... - minawia - 2009-01-12 04:04:06 nic nie podniesie kuski :lol: gdy koniuszek maluski komentujacych przywoluje do porzadku prosze sie skupic na wiersza watku. Nie po to go pisalam zebym teraz pokpiwanie pod nim czytala Czy kalosony cieple barchany to cos dziwnego ze czlowiek zima jest w nie ubrany? zdziwilabym sie, gdyby koronki zabezpieczyc mialy przeciw zimowe mrozonki... a tak naprawde, to marza mi sie meskie kalesony przy kominku rozwieszone, jest cos takiego w tych kalesonach, ukazuja realnosci zycia strone. - minawia - 2009-01-12 11:23:56 A wiesz Ninoczka, masz racje, przeciez marza mi sie TYLKO kalesony, ze tez nie wpadlam na te mysl zeby kupic. Co kilka glow to nie jedna a sprawa tak prosta i tak powszednia Zaraz wybieram sie do sklepu, kupie te szwedzkie te biale i te niebieskie Oni specjalizuja sie w naturalnej bieliznie kalesony, kalesony , kalesonki och jak dobrze moge spelnic swoje mrzonki ...a chlopa, moze nie byc :lol: - minawia - 2009-01-12 23:23:00 Nowe nie nowe moze wroci sie po nie ten co zapomnial :lol: |