![]() |
Kochaj - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Kochaj (/thread-1307.html) |
Kochaj - Snowboarder - 2009-01-19 11:41:55 Wybiegłem myślami w przyszłość, tam, niedaleko, Postawiłem stopy na gruncie, bliskim, znanym, Wśród dziwnych kształtów morskie szaleją bałwany - To czas zmian - pozostawię mój byt pod opieką. Ziemia obruszy się, a ognie świat podpieką. Od prawnuczki Husara odlecą bociany, Ze słodkich wód Wisły martwe wypłyną brzany. Bogate schrony grubym się strachem powleką. Nie widzę żywej duszy na zniszczonej drodze, Smród, gruzy i zgliszcza betonowej pustyni. Obłoki dymu przodują na pierwszym planie. Jeśli trzeba będzie odejdę skąd pochodzę. Niech każdy z osobna w dobrej wierze uczyni, Cokolwiek z miłości, co ma związek z kochaniem. - Guest - 2009-01-19 16:43:33 To taki nowy styl, sonetowo-psalmowy.Jak udoskonalisz będzie ciekawy. - Guest - 2009-01-19 18:51:17 Wykład jak na Sorbonie, Ninoczko :-) Rzeczywiście sonet nie należy do łatwych w pisaniu. Tym większe brawa dla autora. Niech jesnak nie popada w zachwyt. Do ideału daleko ;-) ;-) - Snowboarder - 2009-01-19 21:41:59 Nie popadam w zachwyt. To stary sonet, jeden z pierwszych jaki napisałem. średniówkę opanuję w tym roku, także technicznie mi się uda, czuję to ![]() Ja mam styl moralizatorski, obwieszczający.. wytykają mi to pewnie z racji mojego wieku. - Snowboarder - 2009-01-20 02:42:20 Oj chciałbym takiego wieku dożyc ![]() |