Bezsilność woli - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Bezsilność woli (/thread-1297.html) |
Bezsilność woli - misery - 2009-01-20 00:39:54 Bezsilność woli wzruszenie na granicy szaleństwa niezdecydowane w którą stronę pobiec wciskać się z powrotem w chłodne ramy martwej natury ze sznurem w tle czy jednak wypłynąć na głębię porozdrapywanych ran to takie proste uśmiechasz się uwikłany w słowa a jednoznaczne milczenie na granicy szaleństwa pcha mnie w obie strony naraz - Guest - 2009-01-20 01:04:20 Dobry wiersz. Dopatrzyłem się dwóch mankamentów jeno ;-) Pierwszy wstydliwy nieco misery napisał(a):wciskać się spowrotem w chłodne ramy Drugi to powtórzenie, które tu raczej nie pasuje i niewiele do treści wnosi. Wręcz kaleczy całość. misery napisał(a):na granicy szaleństwa Przedostatni wers po prostu bym usunął. Pozdrówka :-) - misery - 2009-01-20 17:43:36 hah, fakt, poprawiłam pierwszy błąd (nie wiem czemu edytor textu worda mi tego nie wychwycił...ech, tak to jest, przez tą technologię człowiek przestaje myśleć ) dzięki a co do wersu "na granicy szaleństwa" to - hm, to powtórzenie było świadome. pomyślę, czy się go pozbywać dzięki raz jeszcze za naprawdę rzeczowe uwagi. - Guest - 2009-01-20 22:35:41 Wielokierunkowość to uniwersalizm,otwartość,brak kompleksów trzymaj się tego kursu i korzystaj z różnych kierunków. Dziękuję ci Ninoczka z całego serca. Już nie mogłem wytrzymać taki wyprostowany i na bezdechu. Będę się teraz uśmiechał do każdego marzenia i każdego snu. :hura: - misery - 2009-01-21 18:33:31 stanel napisał(a):Wielokierunkowość to uniwersalizm,otwartość,brak kompleksówha, miło mi, że ktoś tak to zinterpretował, to jest autentycznie podnoszące na duchu, bo dla mnie to zmierzało raczej w strone rozdwojenia jaźni, nić - wielokierunkowości. naprawdę podoba mi się taki punkt widzenia! |