Wysiłek - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Wysiłek (/thread-1281.html) |
Wysiłek - Guest - 2009-01-21 18:16:31 Na płaszczyźnie słowa wiercę otwór trudu ręcznie bez maszyny atramentem potu drążę swe myśli w sękatą kartkę papieru wkładam łzy i nadzieję Namiętność gaszę strumieniem doświadczeń wzrokiem topielca szukam przy sobie uśmiechu a widzę tylko czas który chowa się między zmarszczki. - misery - 2009-01-21 18:40:07 wszyscy się tak męczymy ze słowami, a czas, myślę, prędzej czy później dopadnie każdego z nas, po kolei.... czasami szukanie słów rzeczywiście przypomina taką harówkę, co jest raczej uciążliwe, ale - z drugiej strony: to, co przychodzi łatwo, nie zawsze jest najbardziej wartościowe. więc, wszystko byłoby pięknie, gdyby nie ten CZAS, gdyby nie on... - Guest - 2009-01-22 01:35:34 Dobry wiersz Stanel. Ktoś kiedyś powiedział mi, że czas to taki nauczyciel, który na koniec nauki unicestwia swoich uczniów. Przestałem chodzić do szkoły ;-) Pozdrawiam :-) - nangalia - 2009-01-22 08:55:35 a ja widzę ten uśmiech....mimo tego, że czas chowa się między zmarszczki...oj tam jakie zmarszczki, chyba te mimiczne od ciągłego uśmiechania się :-D Piękny wiersz, oddany w klimacie mijającego czasu. Należy do tych, które czyta się i czyta i wciąż czuje się niedosyt czytania, no i dalej czytam...Pozdrawiam i gratuluję pięknego doboru słów :kwiatek: ...na płaszczyźnie uśmiechu zostawiam ten dziewczęcy śmiech z warkoczykami i piegami, gdzie czas nie ma prawa wstępu, zatrzymał się w oczach ;-) - Guest - 2009-01-22 14:30:46 Oj zrobiło mi się ciepło... - Arti - 2009-01-23 02:10:31 hej Stanel hmm... popracowałem nad nim trochę nie wiem czy tak jest lepiej, sam oceń: na płaszczyźnie słowa wiercę otwór trudu ręcznie bez maszyny atramentem potu drążę swe myśli w sękatą kartkę papieru zatopionym wzrokiem szukam twojego uśmiechu i tylko czas który chowa się między zmarszczki. ...ogólnie podoba się pozdr. - Guest - 2009-01-23 17:33:06 Dzięki Arti.W mojej ręce nie ma broni i cieszę się na twój widok. Zamówiłem piwo,siadaj. - minawia - 2009-01-23 18:17:50 Cytat:szukam przy sobie uśmiechu jak realistycznie i smutno, a przecież mogłoby być i myślę , że jest.... odnajduję go w zmarszczkach, które chowają wspomnienia minionego czasu i td...jakiego czasu? |