sierpień - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: sierpień (/thread-1262.html) |
sierpień - Arti - 2009-01-23 01:56:56 sierpień M. Zawodzińskiej moje myśli chodzą własnymi ścieżkami - nie boją się samotności dla ciebie mógłbym się zgodzić na przeszczep serca czasami lepiej żyć bez niego i nie oglądać tych wszystkich kolorowych zachodów lub wierzyć po prostu bez pomocy boga że miłość - miłość musi przyjść jak wiosna a te pary na ławkach całujące się doskonale i starość szydełkująca miriady skarpetek jest piękna w sobie ot tak bez powodu i nie musi wcale oznaczać niczyjej śmierci - czy trzeba płakać (?) wciąż w tym samym barze skinieniem głowy promilami wcieleń odnajdując kłamstwa modląc się wzajemnie umierając wstawać i żyć umierając - jak długo jeszcze (?) jedna wielka farsa niepotrzebne święta i drogi do nikąd a potem znowu te same złudzenie oddaje serce - przyjmij je paniką już nie przytulę nie chcę - to koniec i znów początek - zakręcone drogi najwaśniejsze są ręce gdy serce kuleje mógłbym tak w nieskończoność raz w prawo raz w lewo śpiewając wilkom a Tobie najchętniej o tych wszystich uczuciach zamkniętych w ruchomym pudle - poproszę taniec jeszcze jeden taniec moje myśli błądzą - poeta ma przejebane - poszukując nut drzących na wietrze emocji przez pieprzony teleskop wenus łzami płonie jak cień jak ogon wszędzie widmo śmierci styczeń 09 - Snowboarder - 2009-01-23 10:27:54 No Arti powiem Ci, że wiersz jest długi, ale ciekawie się czytało. Już na samym początku znalazłem bardzo ładne słowa; (...)miłość musi przyjść jak wiosna - świetne ! i końcówka dobra. Wszystko pachnie śmiercią.. Rozżalony Peel?? Czy pogodził się z tym, co jest? - Guest - 2009-01-23 17:26:32 Samo życie.Bezwzględne! A te myśli jednak się boją. Boją się i mają już dość tej parszywej drogi z jednej samotności do drugiej. A uczucia zamknięte w pudle emocji płoną śpiewając wilkom nowe wcielenia. Rozżalony poeta z podkulonym ogonem prowadzi następny cień swojej rozpaczy. - Arti - 2009-01-24 00:37:13 dziękuję sytuację podmiotu świetnie opisał Stanel dziękuję raz jeszcze pozdr. - Snowboarder - 2009-01-24 03:15:39 Stanel ma zmysł - Guest - 2009-01-24 13:20:10 Czyta się... Dobre. I już omówione :-) Pozdrawiam :-) - anja - 2009-01-25 20:32:51 Lubię Cię czytać, ale podczas lektury Twoich wierszy mam dreszcze. ;-) |