Marzyciel i Szachraj - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Marzyciel i Szachraj (/thread-1202.html) |
Marzyciel i Szachraj - Snowboarder - 2009-01-29 23:31:35 szukasz szansy w świecie maści różnych, pamiętam, jak już w szkole radosny, żyłeś pasją do czarnej muzyki. pośród ludzi, zawistnych i próżnych, brnąłeś w marzenia, gdy ten zazdrosny sięgał po Twoje złote kluczyki. do przyjaźni otwierały bramę a za bramą przymknięte były drzwi, uspokoić ufność wystarczyło. granicę przekroczył, złamał sztamę, a dziś ze zdziwienia podnosi brwi, że sam został, że nie jest jak było. - Guest - 2009-01-30 11:22:48 Poczułam blussa - Snowboarder - 2009-01-30 11:45:10 Ja tu o Hip - Hopie napisałem ale może byc bluesssssss bo też, jest black :lol: - Guest - 2009-01-30 13:25:50 Hip-Hoop.wrrrr- wolę bluessa :lol: - Snowboarder - 2009-01-30 15:11:58 Mi niespecjalnie, bo nie przepadam za hiphopem, ale jest jeden taki w Polsce... z Łodzi chłopak - O.S.T.R Po szkole muzycznej, po studiach i sam komponuje i pisze do tego teksty. Inteligentny jak diabli - Snowboarder - 2009-01-30 15:33:08 Ważne by nie ulegac normom społecznym i robic to się kocha, to co sprawia, że każdego dnia uśmiechamy się i dzielimy się uśmiechem z innymi ludźmi. Ponad 95% Ludzi to konformiści. - Guest - 2009-01-31 00:04:07 Snowboarder napisał(a):Ja tu o Hip - Hopie napisałem I wiersz jakby hip - hopowy :-) To nie przygana. Teraz taki styl, moda może... Młode pokolenie dokądś się śpieszy. Chyba myślą, że im braknie życia na wszystko. Właśnie hip - hopowcy wykrzykują swoje teksty w zastraszającym tempie. Odbiorcom podoba się ten pośpiech choć postawię dolary przeciw orzechom, że połowę przekazu gubią właśnie dzięki niemu. Czasem bardzo mądrego przekazu :-) Pozdrawiam :-) - Snowboarder - 2009-01-31 02:02:28 Ninoczko, wielu ludzie..bardzo wielu..nosi maski nie zdając sobie nawet z tego sprawy.. Szkoda kurcze.. Skaranie, a nie pomyślałem o moim tekście w ten sposób Dobrze prawisz, ten pośpiech jest nagminny. Jest tylko jeden raper, co nie gna i chyba dlatego jest jednym z najlepszych - Guest - 2009-01-31 20:55:06 Konformizm jest powszechny z powodu strachu przed otoczeniem, wychyleniem się,innością brakiem tolerancji. A wiersz opisuje przebojowość z dużym rozwojem osobowości na mecie dramatu. - meg04 - 2009-02-02 15:31:48 ja się przychylam do opinii "stenel'a" ale autor wiersza będąc reprezentantem wyznawców taoistycznej filozofii podkreśla w głębi wiersza, że jednak in oraz jang domagają się równowagi, w ostatniej strofie wyraża swój zawód, nie spodziewał się tego co zastał; sądzę, że siły tao przywrócą radość życia, czego serdecznie życzę. |