wybór - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: wybór (/thread-1163.html) |
wybór - dobry czas - 2009-02-03 21:41:04 Wybór Można starość mierzyć zmarszczkami Słuchać pieśni o końcu lata Wraz z ostatnim lotem bocianów W beznadziei pułapkę złapać Można w kącie ze łzami w oczach W ciemnej izbie szukać wytchnienia Lub też krzyknąć czemu me życie Do cholery nic się nie zmienia Można również zajrzeć w głąb siebie Tracąc z oczu fizyczność całą by móc poczuć muzyki drganie Znaleźć pewność że zawsze grało I w rytm bębnów odważnie śmiało Równowagę starać się złapać klaskać w dłonie jak małe dziecko W wirze kałuż z radości chlapać - Guest - 2009-02-03 23:48:00 dobry czas napisał(a):I w rytm bębnów odważnie śmiało Rzeczywiście niezła puenta. Mam tylko jedno zastrzeżenie. Ten rym. Po całym, świetnie rymowanym wierszu w końcówce taki gramatyk psuje wrażenie. Pozdrawiam :-) - dobry czas - 2009-02-04 13:48:38 dziękuje za komentarze odrobine zmieniłem myśle ze z skorzyścią dla wiersza Pozdrawiam serdecznie - meg04 - 2009-02-04 15:20:06 a ja bym zmieniła w przedostatniej zwrotce w 3 wersie tylko jeden wyraz "drganie" na "drgnienie", bowiem mi bardziej fonicznie pasuje do "siebie" z pierwszego wersu, a merytorycznie z treścią na 100% masz rację. pozdrówka. :roll: - Guest - 2009-02-04 18:25:34 Właśnie! Człowiek musi być pewny siebie , żeby inni mogli na nim polegać. |