Dosi - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: Dosi (/thread-1147.html) |
- Sarmata - 2009-02-07 12:53:29 Selijka napisał(a):Sarmato.... trochę smutno, ale ślicznie.... to pewnie o miłości utraconej, nie schwytanej.... po schodkach tęsknoty do pożegania.... Smutno? Hmmm takie jest życie... A wiersz do Dosi był pisany z obczyzny do mojej ex-małżonki. Stąd tęsknota... Selijka napisał(a):Dokąd poszła nasza radość? Będzie to dla mnie trudnym zadaniem i nie mogę obiecać, kiedy się z niego wywiążę - Sarmata - 2009-02-07 12:58:34 [center] * * *[/center] Otulona tęczowym szalem utkanym z tysięcy migotliwych skrzydeł motylich Jaśniejąca różowym blaskiem przedświtu W welonie z muślinu porannych mgieł Szybujesz zwiewna jak bańka mydlana Ulotna jak sen, delikatna jak kwiat mimozy Kojąco muskasz ciepłą bryzą W najdelikatniejszym z pocałunków Zwiędłe z pragnienia szramy marzeń I ciągle krwawiące świeże rany rozczarowań O Różanopalca ! Czemu dręczysz mnie Co dzień na nowo Obietnicą nadziei, Choć wiesz, Że jej spełnienie Odleglejsze od gwiazd ? [center]Klaryssa T. Staterson⢠02 Czerwca 2003 5:40 A.M. [/center] - Sarmata - 2009-02-07 13:01:07 Uff, chyba wystarczy na dziś Mam jeszcze parę innych rzeczy do zrobienia... - anja - 2009-02-07 14:03:42 Poczytałam, nasyciłam się Twoimi wierszmi do pełna :-D - Sarmata - 2009-02-07 14:44:40 anja napisał(a):Poczytałam, nasyciłam się Twoimi wierszmi do pełna :-D Weź poprawkę proszę - to tylko jedno z moich wielu oblicz Światowida - Guest - 2009-02-07 16:03:58 Wow jednak to prawda ,ze każdemu poecie jest potrzebna MUZA a najlepiej wiele :-D |