otwieram dla ciebie złaknione usta - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: otwieram dla ciebie złaknione usta (/thread-1117.html) |
otwieram dla ciebie złaknione usta - Kornelia - 2009-02-10 00:55:50 Mam cudze myśli - przechowuję je na starych półkach, między tobą a mną jako przegroda, namacalna droga do mądrości. Dla ciebie otwieram drobinki spojrzeń, twarz przyprószam czerwienią a dłonie koloruję ciepłem. Tutaj się rozpoczynam - za tobą kończę. Kilka centymetrów prostej analizy i wyszukasz elementy. Pod powieką rodzę twoje sny, namiastki ciała schowane w ciemności. Dla ciebie puszczam z dymem wczorajsze, sięgam po wiosnę całymi garściami. Powietrze smakuje jak pomarańcza. Inni? Niech myślą, niech tworzą i szepcą, ja zostaję na progu. Przy tobie słowa mają zapach bzu. - norbertus - 2009-02-10 17:16:14 Odpoczywam przy tych słowach, zatrzymują gdyż człowiek jest w nich ważny. Pozdrawiam |