"Na jeziorze nocą." - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze białe (/forum-15.html) +--- Wątek: "Na jeziorze nocą." (/thread-1112.html) |
"Na jeziorze nocą." - Sarmata - 2009-02-10 18:56:14 Mroczną ciszą niebo się zasnuło. Gwiazdy nad głowami I gwiazdy pod nami. Gdzie topiel, gdzie niebo Rozróżnić nie sposób. Chlupotem w zęzie nieśpiesznym Kil rozdziela bezbrzeżnych pól Gwiezdnych firmament na pół, Zagubiony wytyczając szlak... Odległej przystani światełka migają Nieśmiałe i ulotne, by ciszy nie spłoszyć. O brzeg daleki fale kląskają I z cicha wtóruje im szuwarów szmer. Po lustrzanej tafli, gładkiej i bez zmarszczki Drogą usłaną srebrzystego nowia blaskiem Na toń nie zważając spokojnie odchodzi Zagubiony w nieswoim czasie Prorok-poeta pomylony... [center]Klaryssa T.Staterson 10/14/2007 11:45 A.M.[/center] - Sarmata - 2009-02-10 21:34:59 Oh damn! Poprzerabiałem wszystkie wiersze, bo ktoś narzekał że niebieski tekst na czarnym tle jest słabo czytelny... Teraz okazuje się że silver również Standardowe kolory HTML tu w tabelce jest ok 200 kolorów których mog użyć - zdecydujcie się na któryś i dajcie znać... - Guest - 2009-02-10 21:45:11 Sarmata napisał(a):ktoś narzekał że niebieski tekst na czarnym tle jest słabo czytelny ten ktoś to ja - Sarmata - 2009-02-10 21:50:16 No przecież wiem, tylko palcem nie ładnie pokazywać, ani skarżyć tym bardziej |