![]() |
Jedność* - Wersja do druku +- Dotykiem Wiatru - forum poezji amatorskiej. (http://dotykiemwiatru.grd.pl) +-- Dział: Poetica (/forum-5.html) +--- Dział: Wiersze rymowane (/forum-14.html) +--- Wątek: Jedność* (/thread-1042.html) |
Jedność* - Snowboarder - 2009-02-19 11:54:50 świat oceanem jest dla skupisk ludzi, wędrujących przez życie po szlakach traw - do przebycia jest, do zdobycia trudnym. wierząc w przeznaczenie, że się przebudzi kraina wiecznych łowów - trud lat i prawd zjednoczy ziarna rozsypanych (złudnym nadziejom wychodząc naprzeciw) kwiatów. ujrzą one blask na bożym dywanie, na zmiany patrząc utęsknione w górę. już czas by złych nie pozostawiać śladów, już czas, by w jednym pojechać rydwanie, razem śpiewając, o miłości, chórem. * - wiersz jest przemyśleniem na temat obrazu "Surreal" Salvadora Dali. - minawia - 2009-02-19 12:54:29 Przesłanie wiersza godne realizacji. Też lubię malarstwo o kierunku surrealistycznym. Pobudza do pracy szare komórki wyobraźni. ![]() - Snowboarder - 2009-02-19 13:20:51 Oj tak, surrealizm jest w tym nadzwyczaj dobrym nurtem. Są to tak, zazwyczaj, dziwaczne myśli zmalowane, aż niemożliwe do odgadnięcia ![]() ![]() - minawia - 2009-02-19 13:45:45 Ja też lubię tego artystę. Mam kilka wierszy w tym nurcie...napisanych, ale tu ich nie puszczałam....Pozdrawiam ![]() - Snowboarder - 2009-02-19 13:52:40 a szkoda...bo chętnie przeczytam ![]() i ja pozdrawiam. |